a

Help your business grow by creating your next online presentation with Cevian, a business virtuoso.

Recent Posts

Quick business execution 00 875 665 874 88 cevian@select.com
Back to top

Leiders in Techniek (LIT) trainingen

Leiders in Techniek (LIT) trainingen

Leiders in Techniek (LIT) trainingen

 

Dit concept voorziet met 4 verschillende trainingen voor het overgrote deel van de benodigde managementtrainingen van een technische organisatie. Het bijzondere zit in het complete aanbod voor alle functieniveaus in de lijn. Een op elkaar afgestemd geheel waarmee de organisatie laat zien dat het groei van haar medewerkers serieus neemt en hun ontwikkeling actief ondersteunt. De oplopende reeks trainingen loopt parallel met het klassieke loopbaan pad van technici in een grotere organisatie.

Onderstaande illustratie toont het concept. Een monteur kan in zijn loopbaan, na de LIT 4 training, zodra hij of zij gaat leidinggeven, de LIT 3 training volgen. Groeit hij of zij door tot projectleider dan wacht de LIT 2 training. En.. wie weet volgt ooit nog eens de uitnodiging, om als aankomend Businessunit manager, mee te doen aan de LIT 1 training. Dit concept is gebaseerd op een jarenlange, succesvolle praktijk bij de grootste technische dienstverlener van Nederland.

Leiders In Techniek trainingen

  • Versterking van het huidige ‘opleidingenhuis’ en HR
  • Leiderschapsontwikkeling voor alle medewerkers op alle niveaus
  • Getrapt ontwikkelpad met op elkaar afgestemde trainingsprogramma’s
  • De integrale implementatie van de lange termijnvisie op opleidingen
  • Een voor alle leidinggevenden medewerkers inzichtelijke cascade van opleidingen

Leiders in Techniek 4 training

Basistraining in communicatie waarin met behulp van het veelvuldig inoefenen van mini-skills de belangrijkste communicatieve vaardigheden worden aangeleerd. De doelgroep betreft medewerkers die in hun functiebeschrijving doorgaans niet hebben staan dat ze leidinggeven of coördineren maar dit in hun praktijk wel doen. De doelgroep bestaat meestal uit technisch opgeleide MBO-ers van niveau 2 t/m 4. Op de laatste dag van deze driedaagse training (die over een periode van drie weken plaatsvindt) oefenen de deelnemers lastige gesprekken met een trainingsacteur. De praktijk heeft geleerd dat iedere deelnemer na afloop van deze training goed feedback kan geven en dit ook doet.

Inhoud Leiders in Techniek 4 training

Dag 1: De basis van Communicatie, Beïnvloeden en Leidinggeven
Dag 2: Ambassadeurschap en aanspreken op veiligheidsgedrag
Dag 3: Super luisteren, feedback in de groep en oefenen met de trainingsacteur.

 

Leiders in Techniek 3 training

De leiders In Techniek 3 training is in eerste instantie bedoeld voor leidinggevenden op de werkvloer. In de praktijk blijkt de training in een wens te voorzien voor een veel breder palet aan functies; werkvoorbereiders, project- en service-coördinatoren en engineers en tal van andere functies waarbij communicatie van belang is. In deze 6 daagse training komen de belangrijkste onderwerpen die een leidinggevende op de werkvloer in zijn werkpraktijk tegenkomt aan de orde. De training wordt afgesloten met presentaties van de deelnemers aan hun leidinggevenden.

Inhoud Leiders in Techniek 3 training

Dag 1 en 2 : Leidinggevende gesprekken voeren
Dag 3: Werken aan veiligheidsgedrag
Dag 4: Werken aan financieel resultaat
Dag 5: Beïnvloeden en conflict hanteren
Dag 6: Presenteren van de eindopdracht aan de leidinggevenden van de deelnemers

 

Leiders in Techniek 2 training

In deze training staan managementvaardigheden voor projectleiders centraal. Omdat projectleider voor veel medewerkers een volgende stap is op hun carriere pad na werkvloer leidinggevende, service-coördinator, of engineer te zijn geweest is deze training populair bij een brede groep medewerkers die bijdragen leveren aan projecten. Tijdens deze training worden voor bepaalde inhoudelijke onderwerpen specialisten uit de organisatie of extern, ingezet. Bijvoorbeeld bij de dag Financieel management.

Inhoud Leiders in Techniek 2 training

Dag 1: Teamleiderschap en Situationeel Leidinggeven
Dag 2: Communicatie en Commercie, Beïnvloeden en omgaan met weerstand
Dag 3: Conflicthantering en Individuele coaching
Dag 4: Contractmanagement; de bepalende context van jouw communicatieve vaardigheden
Dag 5: Financieel management in projecten
Dag 6: Stakeholdersmanagement
Dag 7: Integratie en presentaties van deelnemers

Leiders in Techniek 1 training

Deze leergang is bedoeld voor het hogere management en zij die daarnaar op weg zijn. De inhoud van deze leergang wordt bepaald in sessies met directie en HR. Strategie van de onderneming, ontwikkelingen in de branche, organisatiekunde, verandermanagement, financieel management, innovatie en persoonlijk leiderschap zijn verschillende thema’s die doorgaans aan de orde komen. Ook hierbij zullen verschillende expert-sprekers van binnen en buiten de organisatie ingezet worden.

Het ontstaan van de vier Leiders in Techniek trainingen

Dit trainingsconcept is ontstaan bij wat momenteel in Nederland de grootste technische dienstverlener in de installatiebranche is. Daar verzorgen Peter Zomer en Ronald Molag voor de bedrijfsacademy sinds 2014 de hier beschreven trainingen. Sinds 2014 hebben Peter en Ronald gezamenlijk circa 500 deelnemers in dit concept getraind.

 

Ons Eureka moment

December 2021 kwamen Peter en Ronald tijdens een wandeling tot de conclusie dat dit concept dat we tot nu toe als twee aparte bureaus aanbieden (Peter LIT 1 en LIT 2 training, Ronald LIT 3 en LIT 4) in gezamenlijkheid ook voor andere bedrijven in de technische sector een compleet antwoord zou kunnen bieden op hun vraag m.b.t. managementopleidingen.

 

Incompany Open Trainingen voor grotere technische organisaties

Wij richten ons met LIT Trainingen op de grotere organisaties in de technische branche. LIT trainingen werken het beste als incompany open trainingen. Trainingen waarbij deelnemers uit de verschillende bedrijfsonderdelen op basis van hun functie en ontwikkelingswens geselecteerd, meedoen. De keuze om deelnemers te selecteren op basis van functie en ontwikkelingswens werkt in de praktijk goed. Projectleiders maken ‘projectleiders dingen’ mee waarvan de kern als het gaat om beter worden vaak zit in communicatieve aspecten. Dan maakt het niet uit of het zich afspeelt bij de renovatie van een sluis, de bouw van een hoogspanningslijn of in de petrochemische industrie. Uiteraard geldt voor chef-monteurs en coördinatoren hetzelfde.

 

Onze organisatievorm

LIT trainingen is het samenwerkingsverband tussen Peter Zomer en Ronald Molag in de trajecten waarin de opdrachtgever gekozen heeft voor deze trainingen. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat wij LIT trainingen het beste kunnen aanbieden op dezelfde basis als we momenteel onze trainingen aanbieden. Heeft u interesse in de LIT 1 training voor de hogere functies of in de LIT 2 training voor projectleiders; neem dan contact op met Peter Zomer. Heeft u interesse in de LIT 3 training voor leidinggevenden op de werkvloer of in de LIT 4 training voor beginnend leidinggevenden en coördinatoren; neem dan contact op met Ronald Molag. Uiteraard komen we het liefste samen bij u op bezoek om ons totale concept toe te lichten.

 

Peter Zomer

e-mail: peter@zomer-cornelissen.nl Website: zomer-cornelissen.nl

Ronald Molag

e-mail: ronaldmolag@eplusw.nl  Website: eplusw.nl

 

Trainers met wie wij samenwerken 

Peter en Ronald werken samen met voormalig collega’s die training op dezelfde manier benaderen als zijzelf. Deze trainers hebben tientallen jaren trainingservaring, vergelijkbaar met die van Peter en Ronald. Zij zijn ingewerkt om LIT 2, 3 en 4 trainingen te verzorgen. Daarom kunnen wij met ons samenwerkingsverband ook in grotere opdrachten de benodigde ‘kwalitatieve meters maken’.

Alle EplusW trainingen