a

Help your business grow by creating your next online presentation with Cevian, a business virtuoso.

Recent Posts

Quick business execution 00 875 665 874 88 cevian@select.com
Back to top

Teambegeleiding

Teambegeleiding

Teambegeleiding

Ik ben op het gebied van teambegeleiding ook buiten de technische sector actief. Zo heb ik in het recente verleden samen met een compagnon 60 marketeers en hun managementteam bij een grote speler in de Telecom gedurende een half jaar begeleid. Ik verzorg teambuilding en teamontwikkeling voor professionals in alle sectoren.

Teambuildingsprogramma’s

In teambuildingsprogramma’s ligt de focus op de onderlinge samenwerking. Hierbij wordt gebruik gemaakt van tal van modules die inzicht in samenwerkingsgedrag geven en dit gedrag ook bespreekbaar maken. Ook is feedback vaak een onderdeel dat hier aan de orde komt.

Instrumenten die ik graag gebruik:

  • Teamrolmanagement van Belbin
  • Werken aan vertrouwen met het model van Lencioni
  • Diverse zelfontwikkelde feedback-instrumenten zoals ‘werken aan de teammores’ en variaties op de klassieke feedbackcirkel (‘Tips en Tops’, feedbackreceptie en andere methodieken).
  • Methodieken op het gebied van werkconferenties

Management conferenties (hei sessies)

Met enige regelmaat bestaat de behoefte aan een trainer/dagvoorzitter bij een managementconferentie waar de focus op visieontwikkeling en samenwerking ligt. Ik ondersteun hierbij de organisator van de managementconferentie met het samenstellen van het programma en treedt in het programma op als facilitator. Dergelijke conferenties worden vaak afgesloten met een teambuildingsonderdeel.

Teamontwikkeling

Soms verdient het thema ‘samenwerking in het team’ meer aandacht dan een dag in een dag mogelijk is. Dan kan het zinvol zijn om een teamontwikkelingstraject te starten. In een dergelijk traject komen dan de actuele organisatieontwikkelingsthema’s aan de orde.

 

Alle EplusW trainingen